door Jan-Willem van Rijnberk zonnekeurinstallateur bij EnergieAnders, Tilburg.

Ook in Nederland blijkt het groene duurzaamheidsvirsus toe te slaan: “Zonnepanelen blijken besmettelijk in Nederland” en ja, steeds meer mensen, clubs en partijen slaan aan het “zonnepaneleren”. Hebben je buren al zonnepanelen? Dan zegt 7 op de 10 personen dat zij ook zonnepanelen willen kopen! Dus goed opletten als je door de straat fietst, of je al zonnepanelen bij je in de buurt signaleert, want voor je het weet wil jij ze ook!

Hoe ik hier bij kom? Dit blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Kien in opdracht van klimaatbureau HIER onder 1.009 respondenten van 18 jaar en ouder en met een koopwoning. Van woningeigenaren waarvan de buren al zonnepanelen hebben, zegt 68 procent enthousiast te zijn en over te willen gaan tot aanschaf van de zonnepanelen. Daarbij blijken mannen een stuk gevoeliger te zijn voor zonnepanelen op het dak van de buren dan vrouwen. Als de buren zonnepanelen hebben zegt 63 procent van de mannen ook zonnepanelen te willen. Bij vrouwen ligt dit percentage een stukje lager, op 47 procent. Gelukkig voor EnergieAnders wonen er nog veel mannen en vrouwen samen in de huizen in ons land.

Maar ik vind de uitkomst van het onderzoek niet zo verwonderlijk. Waarom, omdat ik het afgelopen jaar al heb gemerkt dat langzaam aan hele straten aan de zonnepanelen gaan. Tenminste als de zonnepanelen gelegd zijn door een installateur die beantwoordt aan de kwaliteit die de klant verlangt en zijn of haar vertrouwen geniet.

Zoals wij van EnergieAnders dat al bijvoorbeeld in Apeldoorn en Eindhoven hebben ervaren. Zodra de buren zijn komen kijken bij het nieuw in gebruik genomen zonne-energie-systeem, hangen ze enthousiast aan de telefoon om een huisbezoek met ons af te spreken, om zelf ook fijn zonnestroom in hun huis te krijgen. Prachtig hoe mond op mond reclame werkt! En ja als jij hier nog niet via via over hebt gehoord, dan weet je wat je met het voorjaar in aantocht te doen staat, zorg dat je er op tijd bij bent.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zonne-energie? Neem contact op met EnergieAnders BV, Tilburg: www.zonnekeurinstallateur.nl of bel 085 877 1822

Jan-Willem van Rijnberk

Vindt u deze in formatie nuttig? Like ons op FaceBook