door Jan-Willem van Rijnberk zonnekeurinstallateur bij EnergieAnders, Tilburg.

Rendement op je spaargeld 0,84% (bron FD 3 februari 2016)? Vergelijk jij wel eens de huidige rente, met het rendement dat je kunt maken met een investering in; zonne-energie, thermische-warmte wisselaar of isolatie? Als je dat wel doe, zul jij je na het laatste bericht van je bank over de zoveelste rente verlaging, je wel een paar maal extra bedenken voordat jij jouw geld nog doelloos op de bank laat staan.

Vergelijk je het rente percentage met bijvoorbeeld het rendement dat je behaalt op een zonnestroom-systeem, dat zich in 8 tot 10 jaar tijd laat terugverdienen. Dat percentage mag je vergelijken met een rente van meer dan 14%! Ook dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie scoren hoog met rendementen tot respectievelijk 9% en 7%, zo berekenen MilieuCentraal en de Rijksoverheid.

Combineer jij de verbetering van de isolatiewaarde van je huis, met de toepassing van zonne-energie, dan is je energierekening over een paar jaar te verwaarlozen. Het is zo goed als zeker dat de prijzen voor energie zulle blijven stijgen, zeker nu de gaskraan in Groningen nog verder zal worden aangedraaid.

Een goede mogelijkheid om je stroomverbruik te verlagen zijn de mogelijkheden van LED verlichting. De toepassing van LED verlichting zijn verder toegenomen en kunnen een forse besparing geven op je stroomrekening, als je de belangrijkste verlichtingspunten in je huis aanpast. Je stroomverbruik neemt verder af waardoor je mogelijk ook minder zonnepanelen nodig hebt om je verbruik af te dekken en je rendement neemt zo nog een stukje verder toe.

Natuurlijk helpen wij van EnergieAnders je graag op weg met een ‘bespaaradvies’ waarin we samen met je de verschillende mogelijkheden bekijken. Meer rendement van je spaargeld begint met een investering in zonne-enerige. Betrouwbaar en duurzaam met garantiecondities tot 30 jaar. Zo zet jij de zon voor je aan het werk, bespaar je flink op je energiekosten en ontloop je de prijsstijgingen die er aankomen.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zonnepanelen? Neem contact op met EnergieAnders, Tilburg: www.zonnekeurinstallateur.nl of bel 085 877 1822

Jan-Willem van Rijnberk

Vindt je deze in formatie nuttig? Like ons op FaceBook